Chris Wildeboer aan het woord

Ik had altijd al gedacht dat ik de zorgconsultancy in wilde. Ik wil namelijk niet aan één taak en locatie gebonden zijn, ik houd van afwisseling en wil graag mijn horizon blijven verbreden. Vrij snel na het behalen van mijn bachelor Gezondheidswetenschappen en master Healthcaremanagement ben ik bij Cure4 terecht gekomen.

Jezelf leren kennen door te doen

Hoe jij denkt dat jouw carrière hoort te verlopen, kan uiteraard sterk verschillen met de praktijk. In de afgelopen twee jaar dat ik nu werkzaam ben bij Cure4, heb ik echt hele leuke en uiteenlopende opdrachten mogen uitvoeren. Uiteraard zaten daar ook minder leuke werkzaamheden bij, maar zo ben ik er wel achter gekomen wat mijn kwaliteiten zijn en waar ik echt energie van krijg. Zodoende heb ik geconstateerd dat ik beter paste in de business line Care, waar ik nu definitief onderdeel van uit maak.

“Een nocturne van Chopin kan me net zo goed bekoren als een mooie affiche in de Champions League.”

Goede begeleiding is een must voor iedere starter

Waar ik ook achter ben gekomen is dat persoonlijke begeleiding erg belangrijk is. Zeker bij je eerste baan is niets is zo vervelend dan meteen in het diepe gegooid te worden, zonder te weten wat er écht van je verwacht wordt. Ik werd als Junior gelukkig langzaam in het werkveld ‘gebracht’ met de nodige begeleiding.

Om het even in voetbaltermen te brengen; niet meteen de 90 minuten vol aan de bak, maar een gedeelte van de wedstrijd meedraaien. In de praktijk gaat er een medior of senior consultant met je mee, die de leiding heeft over het project en je kennis laat maken met de werkwijze van Cure4. Daarnaast heb je regelmatig reflectiemomenten met je leidinggevende.

Met de 4×4 door onbekend terrein

Zoals in elke organisatie is er bij Cure4 ook een hiërarchie op papier bepaald. In de praktijk heeft dit echter weinig invloed op de dagelijkse praktijk en de eigen werkzaamheden. Er is totaal geen drempel om je mening, ideeën en visie te kunnen delen. Sterker nog, ik werd juist gestimuleerd en uitgedaagd om mijn visie en ideeën concreet uit te werken.

Het begon met het idee om een nieuwe dienst te ontwikkelen rondom cliënt-ervaringsonderzoeken. Hoewel de toegevoegde waarde hiervan moeilijk in te schatten was, kreeg ik wel de ruimte om mijn ideeën door te ontwikkelen. Nu ruim anderhalf jaar later staat er een nieuwe dienst in ons portfolio en hoop ik volgende maand mijn eerste project in de praktijk te starten.

Cure4 is echt een 4×4 wagen als het gaat om de terreinen waar ze uit de voeten kunnen. Niet alleen op bekend terrein; we rijden ook gewoon door naar plekken die we nog niet kennen!

Over Chris

Ik ben sinds februari 2015 werkzaam bij Cure4. Ooit gestart als Young Professional en inmiddels doorgegroeid naar Consultant.

Naast het optimaliseren van cliëntadministraties in het sociaal domein en langdurige zorg, trap ik nog best fanatiek een balletje met mijn vriendenelftal. Wat ik minder fanatiek doe maar zeker niet minder leuk vind, is piano spelen. Een nocturne van Chopin kan me net zo goed bekoren als een mooie affiche in de Champions League.

Chris Wildeboer

Consultant Care

Meer collega's aan het woord

Frouke Snoep | Cure

03 April 2017

Ik ruilde een vast contract bij een ziekenhuis in voor een functie als consultant bij Cure4.

Joost Bruggeman | Outsourcing

14 April 2017

Mijn passie naast het werk is mensen in beweging krijgen.

Harm Jan Sleijffers | Legal

18 December 2017

Een unieke en leuke combinatie van intern en extern adviseren.

©2018 Cure4 |

Over Cure4 | FAQ | Privacy Statement | Disclaimer
Contact